web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Općina Generalski Stol slavi svoj dan

GENERALSKI STOL – U Generalskom Stolu danas je proslavljen dan općine, tamošnje župe i osnovne škole. Događanja su počela u jutarnjim satima, nastavila se svetom misom i završena svečanom sjednicom općinskog vijeća. Do kraja mjeseca u planu je još nekoliko aktivnosti kojima će se udruge s ovog područja pridružiti obilježavanju.

Posljednji dan pedagoške godine, a ujedno i dan škole u Generalskom Stolu je obilježen na malo drugačiji način nego dosadašnjih godina. Naime umjesto tradicionalne priredbe, svih 120 učenika od 1. do 8. razreda sudjelovalo je u integriranom danu pod nazivom Mogu, hoću, znam.

Pokazali su tako učenici ove osnovne škole svoje znanje kroz kviz, a dokazali su i da dobro glume, pjevaju te se među njima kriju i sportske nade. U obilježavanje dana općine i ove su se godine uključile udruge koje djeluju na tom području.

Svetom misom u crkvi Svetog Antuna Padovanskog obilježen je pak dan istoimene župe i zaštitnika ovog mjesta. Središnji dio dana bila je svečana sjednica općinskog vijeća.

Radilo se prošle godine na asfaltiranju, na uređenju zgrade vrtića, javnoj rasvjeti, uređenju mrtvačnica i igrališta, ali i legalizaciji. U planu je i izrada Strategije razvoja općine, kako bi bilo lakše kandidirati projekte prema europskim fondovima.

Potporu u radu općina će i dalje imati od strane županije, rekao je župan Ivan Vučić izrazivši još jednom stav kako su jedinice lokalne samouprave neophodne za funkcioniranje države.