web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sezona kupanja službeno počinje u nedjelju: Foginovo spremno za kupače!

KARLOVAC – Foginovo kupalište spremno je za novu sezonu koja će službeno biti otvorena u nedjelju. Osim noviteta u uređenju kupališta i ove godine pripremljen je bogat sportski program za sve uzraste. Spasitelji su već na svojim pozicijama, a onim najhrabrijima ne smeta što je Korana na 20 stupnjeva, pa se već kupaju.

Dobra suradnja Grada i karlovačke športske zajednice i ove je godine rezultirala organizacijom brojnih sportskih događanja. Osim malonogometnog turnira kojim će u nedjelju u 15 sati biti službeno otvorena kupališna sezona, bit će tu i odbojke, vaterpola, šaha, badmintona, ali i plesa te neizostavno riječno kino.

Škola plivanja za najmlađe neizostavni je dio kupališne sezone, a i ove godine prve će plivačke pokrete mališani moći učiniti na Foginovom, a nastavlja se i projekt škole plivanja za djecu s posebnim potrebama u suradnju sa Savezom udruga osoba s invaliditetom.

Za sigurnost ne morate brinuti, jer spasioci su već na Foginovom. Od 13. lipnja, pa sve do 1. rujna od 10 do 20 sati na kupače će paziti ukupno 10 licenciranih spasioca. Ove su godine prošli i edukaciju rukovanja defibrilatorom, a obnovili su i opremu.

Sanirano je devet ploča za sunčanje koje su sada sigurne i imaju protukliznu podlogu, a zeleni dio površina do 30. će se kolovoza intenzivnije održavati. Postavljeni su i novi reciklažni kontejneri, a uskoro će zaživjeti i sunčalište.

Razvoj Foginovog u budućnosti će ići prema desnoj obali Korane, a gradonačelnik Damir Jelić je iskoristio priliku pozvati sve da dođu na Gradsko kupalište na koje će, prema njegovim riječima ulaz uvijek biti besplatan.