Projektom “Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb” do sada zaposleno jedanaest žena

KARLOVAC – U drugom krugu projekta Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb, kojeg provodi Ženska grupa Korak čak sedam korisnica pronašlo je posao. To je izuzetan rezultat, osobito stoga što je ostalo još mjeseca dana do završetka ovog kruga projekta.

Drugi krug projekta okupio je 23 korisnice, a osim njih sedam koje su već počele raditi, očekuje se da će ih posao pronaći još nekoliko do kraja srpnja. U prvom krugu projekta posao su pronašle četiri korisnice, stoga iz Koraka pozivaju i ostale nezaposlene majke da se jave jer početkom kolovoza kreće i treći krug projekta. Javiti se možete na info.korak@gmail.com ili na 047/600 392.

Aktivnosti koje se provode sa ženama odnose se na bolje ekonomsko osnaživanje korisnica projekta, odnosno nezaposlenih žena, od kojih pojedine nisu imale posao i nekoliko godina. Žene nauče pisati životopis, zamobu za posao te izlaze osnažene za traženje zaposlenja, jer trendovi se mijenjaju, a tržište rada sve je zahtjevnije i predstavlja sve veći izazov.

Projekt Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb financiran je iz sredstva Europske unije, točnije IPA komponente, a vrijedan je nešto više od 232 tisuće eura.