web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Likovna kolonija u G.Stolu, radovi idu za opremanje novog vrtića

GENERALSKI STOL – U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Izvor  u sklopu Antunovskih svečanosti danas je u Generalskom Stolu održana likovna kolonija. Zbog kiše, umjetnici su se družili i slikali u tamošnjem vatrogasnom domu, naravno pritom nisu zaboravili lijepote kraja uz Mrežnicu prenijeti na slikarsko platno. 

S3

Umjetničke slike krasit će prostorije novog vrtića kaže predsjednik KUD-a Izvor i zamjenik načelnika te Općine Damir Škrtić, koji je ujedno zahvalio umjetnicima na dolasku.

S1

Najstariji sudionik ove likovne kolonije bio je Dugorešanin Miroslav Šantek, koj je inače poznat po sudjelovanju na humanitarnim kolonijama. Brojne generacije ga znaju i kao suradnika Modre laste – školskog časopisa u izdanju Školske knjige. Osim njega koloniji su se odzavli i članovi karlovačkog ULAK-a te članovi nekadašnje dugoreške umjetničke skupine “7 izvora”, a svakako valja spomenuti i umjetnika iz Generalskog Stola Vladu Barića, koji se kao i svi drugi umjetnici rado odazvao na koloniju.

S2

Inače, u sklopu Antunovskih svečanosti u Generalskom Stolu tijekom lipnja održane su brojne aktivnosti, a KUD Izvor organizator nekih od tih aktivnosti za kraj ovog mjeseca odlazi u Dalmaciju u mjesto pored Trogira gdje će između ostalog nastupiti na večeri ojkalice koja je od UNESCO-a zaštićena kao kulturna vrsta.