web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Svečano u Krnjaku: Proslavljen Dan državnosti i općine

KRNJAK – Krnjak je proslavio dan općine, a ujedno i Dan državnosti. Jedan od najvećih projekata u općini je uređenje zgrade osnovne škole u cilju zadržavanja stanovništva. Općina ima perspektivu i opstat će unatoč svim teškoćama, poručio je načelnik Dejan Mihajlović.

Stvaranje uvjeta za mlade ljude i njihovo zadržavanje na prostoru općine i dosada, ali i nadalje je glavni cilj. Stoga se radi na brojnim infrastrukturnim projektima, u okviru financijskih mogućnosti koje općina ima.

Radi se na projektima javne rasvjete, vodovoda, asfaltiranja, ali i modernizaciji zubne ambulante kao i nastavku programa pomoći u kući za starije mještane. Na svečanoj sjednici uz predstavnike susjednih gradova i općina pojavili su se gosti iz prijateljskog Zrenjanina, ali i Viškova, Borova i Siska, što govori da Krnjak i nije tako mala općina kako se čini, smatra Mihajlović.

Godišnje javno priznanje dobila je ravnateljica tamošnje osnovne škole Željka Stojković, naime ova je škola u prošloj i ovoj godini ostvarila dva velika projekta vrijedna više od tri milijuna kuna, a zahvaljujući tim sredstvima zgrada škole osvanula je u novom ruhu, a sve se čini kako bi mladi ostali živjeti na ovom području, odnosno kako bi im se pružile nove mogućnosti.Priznanje za životno djelo dobio je Đuro Novaković.

U radu općine pomaže i Karlovačka županija, a tako će se nastaviti i ubuduće, obećao je zamjenik župana Siniša Ljubojević.