web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počeo Kunstbunker Music and Art Festival

DUGA RESA – Šesto po redu izdanje Kunstbunker Music and Art Festivala službeno je otvoreno sinoć u dugoreškom parku i to nastupom poznate Dugorešanke književnice Irene Lukšić, koja je okupljenoj publici čitala ulomke iz svog najnovijeg književnog ostvarenja pod nazivom “Idoli i barabe”. Inače, ovaj šesti po redu festival za razliku od prošlogodišnjih na kojima su sudjelovali gosti iz inozemstva ugostio je samo domaće umjetničke snage, prvenstveno umjetnike iz Duge Rese i obližnjeg Karlovca.

tk5

Uz Irenu Lukšić na sinoćnjem otvorenju nastupile su domaće glazbene elektronske snage, a do nedjelje će posjetitelji imati prilike uživati u još brojnim događanjima. Večeras u parku Vila uz još sinoć postavljenu skupnu izložbu slika Leonadra Lesića, Irene Polović i Nikole Vukmanića, koji je napravio i zanimljivu umjetničku instalaciju nastupaju domaće soul, funk i punk glazbene snage.

tk1

U nedjelju na sam Dan grada Duge Rese kulturna poslastica. U dugoreškoj kino dvorani, građani će moći besplatno prisustvovati na glazbeno scenskom performansu skupine East Rodeo koja surađuje s najpoznatijim hrvatskim multimedijalnim umjetnikom Ivanom Marušićem Klifom.

tk3

Inače ove godine festival je održan nešto ranije nego inače, no već iduće godine kaže organizator vraća se u srpanj.

– Ove godine dugoreški planinari domaćini su obilježavanja 140. godišnjice hrvatskog planinarstva i očekuje se da će u Dugu Resu stići oko dvije tisuće gostiju, a u isto vrijeme Grad slavi i svoj rođendan pa smo odlučili promijeniti vrijeme održavanja festivala iz srpnja u lipanj. Želimo svim tim gostima približiti lokalni identitet i upravo zato je festival usmjeren na lokalnu produkciju, kaže Nikola Vukmanić, predsjednik Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Kuntsbunker Duga Resa.

tk4