web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Projekt Grada Karlovca “Zvijezda u školi” i u priručniku

KARLOVAC –  Zvijezda u školi – projekt Grada Karlovca pokrenut prije tri godine rezultirao je istoimenim priručnikom. Promocija priručnika koji je prvenstveno namijenjen učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola bila je sinoć u Gradskoj knjižnici “Ivana Gorana Kovačića”. Tijekom predstavljanja govorile su recenzentice priručnika Jasna Višnić i Mira Poštić te autorice Nevenka Bončić, Mirna Korkut i Marina Grčić.

Ovaj projekt kojim se kod učenika željelo razviti svijest o Zvijezdi, njenoj vrijednosti, veličini i značaju, najavila je gradska pročelnica Andreja Navijalić ide dalje jer odlično je prihvaćen od učenika, ali i učitelja i nastavnika. Priručnik čiji je sastavni dio CD s radionicama i projektima izdan je u tisuću primjeraka te će biti dostupan svim školama. Jedan od ciljeva je podijeliti ga učenicima – turistima kako bi lakše osmislili svoj boravak u Karlovcu.

1

Ovim projektom povezane su sve škole i to kroz integriranu nastavu, a sve kako bi se učenici upoznali s karlovačkom Zvijezdom – najvažnijom kulturnom cjelinom u Karlovcu. Osim što su projektom povezane sve škole, kaže pročelnica Navijalić, povezane su i institucije u kulturi te neke udruge kao i Grad Karlovac.

– Sve u svemu, projekt je odlično zaživio među djecom jer vole projektnu nastavu i taj oblik rada. Na neki način to su oblici nastave koji su dobro prihvaćeni jer su stavljeni u poziciju da uče drugačije, naglasila je Navijalić.

Inače, projekt je pomogao Grad Karlovac i to financiranjem prijevoza učenika iz udaljenih škola iz Skakavca, Mahična, Rečice i Turnja.