Izgradnja bazne stanice na Turnju glavna tema aktualca današnje sjednice Gradskog vijeća

KARLOVAC – Izgradnja bazne stanice na Turnju bila je glavna tema aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća. Što je Grad Karlovac učinio i što još planira poduzeti kako bi spriječio VIPnet u izgradnji sporne bazne stanice upitao je vijećnik Dubravko Strnić, a raspravu su s balkona gradske vijećnice pratili i mještani Turnja.

Gradonačelnik Damir Jelić je izvijestio o do sada poduzetih 20-ak sastanaka i pismenih upita na ovu temu, a čiji je zajednički cilj bio pronaći pravno rješenje da se ipak obustave radovi na Turnju. Aktivnosti u tom smislu i daje traju, tako je jučer pročelnica Martina Furdek Hajdin zatražila mišljenje HAKOM-a o mogućnosti izmjene gradske Odluke o komunalnom redu, s ciljem da se dobije odgovor može li gradska oduka biti dovoljno jaka da suspendira odluku koja je donesena na državnoj razini, a prema kojoj za izgradnju tzv. jednostavnih građevina kao što je sporna bazna stanica, nije potrebno prethodno ishoditi dozvole za gradnju od tijela jedinica lokalne samouprave.

Istovremeno, pročelnica Marina Jarnević jučer je mišljenje o tome zatražila i od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Gradonačelnik je pak jučer o gradnji bazne stanice obavijestio Ministarstvo zdravlja. Traži da pošalju nadležne službe na teren kako bi ustanovile hoće li ljudima na Turnju biti narušeno zdravlje i smanjena kvaliteta života.

Grad i dalje ustraje u namjeri da zajednički s VIPnetom pokuša naći drugu, prigodniju lokaciju za gradnju bazne stanice. Za to ćemo se boriti svim zakonskim sredstvima, poručio je Jelić te zaključio da i dalje vjeruje da je moguće spriječiti izgradnju neželjene građevine na Turnju.