web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Županijski vatrogasci u tri navrata pomogli poplavljenim područjima Slavonije

KARLOVAC – Ukupno 31 vatrogasac i 13 vozila iz Karlovačke županije bilo je angažirano u spašavanju i otklanjanju šteta od poplave u Slavoniji. Odrađene su tri dislokacije, a vatrogasci su svoj posao odradili na visokom nivou i vratili se bez oštećene opreme i ozljeđenih ljudi.

Karlovački vatrogasci reagirali su brzo, tako je prva skupina vatrogasaca, njih sedmorica na poplavljenom području bila unutar 24 sata od probijanja nasipa u Rajevom Selu, odnosno stigli su još u fazi spašavanja te su osim ljudi izvlačili stoku i ostale domaće životinje.

Uvjeti na terenu nisu bili ugodni, uz velike vrućine bilo je i dosta komaraca, tako je bilo i na drugoj dislokaciji kad su vatrogasci odrađivali pranje, čišćenje, ispumpavanje bunara te tehničke intervencije.

Treća dislokacija financirana je isključivo sredstvima Karlovačke županije, a na teren su krenuli na zamolbu župana Vukovarsko – srijemske županije te su uz tamošnje vatrogasce bili jedini na terenu.

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu grada Karlovca te ogulinske vatrogasce, na terenu su bili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Karlovac, Slunj, Mrzljaki, Draganić, Hrnetić Novaki, Josipdol, Siča, Belajske Poljice i Duga Resa. U Slavoniji ima još puno posla, a karlovački vatrogasci su na raspolaganju.