Još uvijek nepoznat datum početka gradnje Centra za gospodarenje otpadom

KARLOVAC – “Vidim da mi nitko ništa ne vjeruje, ali dobro”. Ovim riječima, vidno iznerviran, obratio se županijskim vijećnicima direktor Centra za gospodarenje otpadom Zdravko Marčetić, nakon što je podnio Izvješće o tome što je ova tvrtka radila prošle godine.

Sagu o izgradnji Centra za gospodarenje otpadom, koji bi se trebao graditi na Babinoj Gori, stanovnici Karlovačke županije prate već godinama. Sama tvrtka osnovana je još 2008. godine. 2009. bilo je najavljivano da će njegova izgradnja završiti do kraja 2011., no do dana današnjeg radovi nisu niti započeli. Najnoviji plan za završetak radova je kraj 2017. godine, no i to treba uzeti s velikom rezervom.

Naime, osim oporbenih vijećnika, koji su glasovali protiv Marčetićevog izvješća, čak i oni koji su digli ruke ZA sumnjičavi su prema rokovima koje je u njemu naveo. Priznao je to i predsjednik Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, HSLS-ov Dragutin Belavić  (HSLS), koji je rekao da terminski plan nije usklađen i da aktivnosti na gradnji Centra debelo kasne.

“Terminski plan nisam radio ja, nego Fond za zaštitu okoliša. Ako oni vjeruju da ćemo stići, onda ćemo valjda stići” , kaže Marčetić.

Stigli ili ne, kao da je važno. Sankcija za nepoštivanje ionako nema, a i građani su na probijanje zadanih rokova već toliko navikli, da bi ih više iznenadilo njihovo poštivanje. Ono što je za sada sigurno je samo da je izdana lokacijska dozvola za gradnju Centra, a kada će radovi uistinu početi, nitko ne zna.