web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Inkasator: Veća ulaganja u zgrade, a pokrenut i postupak za nadoknadu štete u slučaju NK Karlovac

KARLOVAC – Državna revizija obavila je svoj posao u Inkasatoru, utvrđeno je da je u razdoblju od 2010. do 2012. godine jedna od većih nepravilnosti neosnovano naplaćivanje manipulativnih troškova i opomena te je bilo dužno vratiti zaračunate troškove. Uz to utvrđeno je i kako je 2011. isplaćena donacija NK Karlovcu.

Konačni rezultati revizije očekuju se u rujnu, no očito je kako je u mandatu direktora Vlatka Ivke bilo niz nepravilnosti, s kojima su Karlovčani već upoznati. Radi se naime o isplati donacije, odnosno posudbe nogometnom klubu Karlovac u iznosu od gotovo 350 tisuća kuna. Na pitanje hoće li Inkasator od odgovornih zahtjevati nadoknadu štete, Rogoz kaže kako je pokrenut postupak za nadoknadu štete od sad već nepostejećeg kluba.

Odgovora u tom postupku za sada nema, no Rogoz iostiče kako je odmah kad je došao na čelo Inkasatora krenuo u istraživanje je li bilo nepravilnosti. U svakom slučaju nakon što završi postupak koji je pokrenuo Državni inspektorat, tvrtka će odlučiti hoće li tužiti tadašnjeg direktora Vlatka Ivku, kaže Rogoz.

Revizija koja je u Inkasatoru potrajala tri mjeseca nije spriječila ovu tvrtku da u održavanje zgrada kojima gospodari u prvih šest mjeseci uloži 5 milijuna i 700 tisuća kuna. To je 38,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Najčešći radovi za koje se suvlasnici odlučuju vezani su uz snaciju kosih krovova, ravnih prohodnih krovova, fasade i modernizacije dva dizala.

Inače Inkasator se nalazi u zadnjih šest mjeseci kreditne tranše, a s bankom se pregovara i o povećanju sredstava za kredite.

Energetsko certificiranje u Karlovcu ide sporo, odnosno prema riječima Rogoza prvi energetski certifikat za zgradu pod upravljanjem ove tvrtke očekuje se kroz mjesec dana, dok za stanove do sada još nema ni jednog u evidenciji.

Na upit znači li to da se u Karlovcu stanovi ne prodaju, Rogoz kaže kako tome nije tako, jer se certifikati često nabavljaju ilegalnim putevima kako bi se stanovi mogli oglasiti.