web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Utrkom luftića počelo Riječno kino

KARLOVAC – Topla srpanjska noć i zvjezdano nebo bili su idealni ambijent za početak još jednog izdanja Riječnog kina u Karlovcu. Na Foginovom kupalištu okupilo se petstotinjak ljubitelja filma, te je sinoć i službeno otvoreno četvrto izdanje kina na obalama rijeka.

Riječno kino započelo je još u popodnevnim satima, kad je održana utrka na luftićima, koja je postala zaštitni znak ove karlovačke manifestacije. Na lufitićima se utrkivalo desetak mladih Karlovčana, a titulu najbržeg odnio je Leonardo Hanžel.

Kao uvod u filmsku večer, od 20 sati je održana kazališna predstava Klap, Klap, koju su za posjetitelje Foginovog izveli glumci Gradskog kazališta Zorin dom. Riječno kino projekcije filmova je započelo francuskom komedijom Devet mjeseci strogog zatvora, koja je oduševila okupljene. Već danas očekuju nas nove filmske poslastice.

U 21.30 na repertoaru je novi uradak iz Disneyeve tvornice snova, no ovaj put za velike filmofile – radi se o Gospodarici zla koju je utjelovila Angelina Jolie. Gospodarica zla istražuje još neispričanu priču o liku koji je obilježio film Uspavana ljepotica i razloge izdaje koji su natjerali Zluradu na tamnu stranu.

Nakon prve vrlo uspješne večeri još jednog izdanja Riječnog kina, ne sumnjamo da će mnogi ovog ljeta pronaći nešto za sebe među filmovima koji su u ponudi, te u popratnom programu koji je zanimljiv svim generacijama.