web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Lift u zgradi Karlovačke županije konačno pušten u promet

KARLOVAC – Osobe s invaliditetom od danas u Karlovcu imaju jednu prepreku manje. Karlovačka županija pridružila se javnim ustanovama koje su svoje prostorije učinile dostupnima osobama otežane pokretljivosti. Ugradnja lifta investicija je vrijedna milijun i 93 tisuće kuna, a realizirana je zahvaljujući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva branitelja, te županijskog proračuna.

Lift u zgradi Županije u Vraniczanijevoj prve su isprobale predsjednica županijske Udruge osoba s invaliditetom Gordana Jurčević i tajnica udruge Marica Poljančić. U svojoj prvoj posjeti uredu župana izrazile su veliko zadovoljstvo konačnom izgradnjom lifta u ovoj instituciji, što će im neprocjenjivo olakšati buduću suradnju sa Županijom.

Kako su istaknule, situacija u Karlovcu što se tiče arhitektonskih barijera uvelike se popravila u posljednjih nekoliko godina. Svoje prostorije dostupnima su učinili i Grad Karlovac, Veleučište, mirovinsko i zdravstveno osiguranje te brojne banke. Jedini preostali problem je zgrada Hrvatske pošte u Kovačićevoj ulici u samom središtu grada, koja je za osobe s invaliditetom i dalje nedostižna.