web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kreće sanacija nogostupa i biciklističkih staza

KARLOVAC – Gradska uprava, čini se, ozbiljno je shvatila nagradu za najbiciklistički grad Hrvatske, koju je Karlovcu u svibnju dodijelio Regionalni centar zaštite okoliša. No titula koju je Karlovac osvojio u konkurenciji 10 hrvatskih gradova, nipošto ne znači da nema prostora za poboljšanje biciklističke infrastrukture. Dapače, ima još mnogo posla kako bi gradska vožnja biciklom postala jednostavnija i sigurnija. Dio staza potrebno je sanirati, a u gradskoj upravi za početak su kao najkritičnije točke izdvojili šest najfrekventijih lokacija.

– To su Ulica Hrvatske bratske zajednice, od Gažanskog trga do Ulice Stjepana Mihalića, Ulica kralja Tomislava, Ulica Rakovac od prilaza na parkiralište sportske dvorane do Ulice Aleksandra Majdera, Ulica Banija od Ulice Ante Starčevića do spoja Ulice Antuna Mihanovića, Senjska ulica, od raskrižja s Ulicom Andrije Hebranga do novog rotora Švarca i Ulica Gaje Petrovića – kaže pročelnica Vesna Ribar.

Nakon sanacije nogostupi i biciklističke staze na ovim lokacijama trebali bi biti sigurniji i za pješake i za bicikliste. Prvom fazom rekonstrukcije, koja je vrijedna oko 2 milijuna kuna, bit će obuhvaćeno oko 7 tisuća kvadrata nogostupa.

Radove koji bi trebali započeti u ponedjeljak izvodit će tvrtke Arkada i Ceste Karlovac, a uz rekonstrukciju nogostupa i biciklističkih staza sanirat će se i pripadajuće zelene površine i javna rasvjeta tamo gdje je to potrebno. Iz gradske uprave mole za strpljenje građane koji su česti prolaznici na lokacijama na kojima će radovi biti izvođeni te obećaju da će sve biti gotovo u najkraćem mogućem roku.