web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Središtem Slunja prodefiliralo više od tisuću bikera

SLUNJ – U sklopu proslave Dana grada Slunja, koja će trajati čak dva tjedna, ovoga vikenda održan je tradicionalni moto susret u organizaciji lokalnog Moto kluba “Poskok”.

Na lokaciji bivše vojarne okupilo se više od tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i šire.

Svake godine, već sedam godina za redom, u Slunj dolazi sve više bikera. Razlog je, naravno, jasan – dobar glas o pravoj rock’n’rol fešti daleko se čuje. Susret nije pokvarila niti najava lošeg vremena, niti prijeteći oblaci koji su se nadvili tijekom poslijepodneva, niti pljusak koji se prolomio uoči samog defilea.

– Lani nam je došlo 1.100 bikera, a ove godine ih je još 30-ak posto više. Mi se za ovaj susret pripremamo cijele godine, putujemo po drugim susretima, sklapamo prijateljstva. Moto susret u Slunju ima i međunarodni karakter. Osim bikera iz raznih dijelova Hrvatske, došli su i iz Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, pa čak i Engleske. Osim bikera, ovo što radimo prepoznali su i stanovnici, a i sva tri gradonačelnika s kojima smo do sada surađivali. Uz susrete organiziramo i humanitarne akcije, pa nas podržavaju jer vide da radimo za dobrobit cijele zajednice – kaže predsjednik MK Poskok  Milan Lesar.

Moto susret započeo je još u petak, a za goste koji su došli izdaleka organiziran je kamp, ali i obilazak zanimljivih lokaliteta, te naravno bikerske igre i rock koncert. Ove godine bikere je zabavljao riječki bend LET 3, a za one kojima je muzika manje bitna – bilo je tu i drugih zanimacija, kao što su go-go plesačice. Za same mještane najveća je pak atrakcija bio defile središtem grada, koji je na ulice izmamio velik broj Slunjana.

moto2_2607_2

– Iz Engleske sam, a živim u Mađarskoj. Duga je to priča ali reći ću ono najvažnije. Na jednom moto susretu u Beogradu upoznao sam bikere iz Zagreba, s kojima sam onda otišao na sljedeći susret u Sanski Most. Tamo sam upoznao Milana i njegovu grupu. Odlučio sam da ću doći i na njihov susret u Slunj, i bila je to fantastična ideja – rekao nam je posjetitelj Peter Lord.

Posjetitelji s kojima smo razgovarali najavili su dolazak i iduće godine, a kako smo još na početku priče zaključili da se dobar glas daleko čuje, neće nas iznenaditi ako idućeg ljeta bikeri u još većem broju zaposjednu Slunj. Još samo da ih vrijeme posluži bolje nego ovog vikenda.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/motoslunj2707/*{/rokbox}