Mještani ustrajni u borbi protiv VIPneta; nude dvije alternativne lokacije

KARLOVAC – Mještani Turnja ne odustaju u borbi protiv izgradnje VIPnetove bazne stanice.

Ogorčeni su jer do dana današnjeg VIPnet nije stupio u telefonski kontakt s Gradskom četvrti Turanj. Jedini kontakt bilo je pismo u kojem su im iz tvrtke poručili da su voljni predočiti svu projektnu i tehničku dokumentaciju u vezi izgradnje sporne bazne stanice. No, poruka s Turnja je jasna – mještane ne zanima nikakva dokumentacija, jer kako kažu, antenski stup na brdu Šanac ne može biti.

Poručuju da su ispunili svoje obećanje, a ono je glasilo da će ponuditi druga potencijalna rješenja za izmještanje stupa.
– Konzultirali smo i gradske službe i privatne osobe i došli do saznanja da postoje i druga mjesta na našem području gdje ne bi bilo ovako velikih problema u vezi smještaja bazne postaje. Jedna lokacija je nekadašnja motokros staza na Slunjskim brdima, a druga lokacija je na području Štrekovca. Obje lokacije su izvan naselja, oko 300 do 400 metara od prvih kuća – kaže Stjepan Turković, predstavnik stanovnika Turnja.

Ujedno je danas najavljeno osnivanje udruge čiji je zadatak biti borba sa sličnim problemima koji bi se, strahuju mještani, mogli ponoviti i u budućnosti.

Brdo Šanac za lokalno je stanovništvo mjesto posebnog pijeteta. Ondje je 1996. godine postavljen spomenik braniteljima poginulima na ovom području, koje je bilo prva linija fronte za vrijeme Domovinskog rata. Zato se realizaciji VIPnetovog plana protive i braniteljske udruge, čiji su predstavnici danas također došli pružiti podršku mještanima na brdu Šanac.

Iz Gradske četvrti Turanj prema VIPnetu je upućen dopis sa prijedlogom novih lokacija, a kakav god bio odgovor, mještani poručuju da radove ni u kom slučaju neće dozvoliti.

turanj2707_2