pruga_vlak

OGULIN – Radovi na remontu dionice Ogulin-Moravice, duljine 29,7 kilometara na riječkom prometnom pravcu, odnosno Mediteranskom koridoru TEN-T mreže, započeli su danas u jutarnjim satima.

Riječ je o zahvatu vrijednosti 330 milijuna kuna koji će se u nekoliko faza odvijati tijekom ove godine, ali i tijekom 2015. i 2016.

U sklopu remonta osuvremenit će se i osam željezničko-cestovnih prijelaza te peroni u kolodvorima Ogulin, Ogulinski Hreljin i Gomirje te stajalištu Ljubošina. Nakon završetka radova ova brdska dionica će biti osposobljena za brzinu od 75 km/h uz lokalna ograničenja te za osovinsku masu 22,50 t/os i 8,0 t/m. Posljednji remont na toj dionici izveden je 1987/88. godine.

Tijekom radova putnički promet bit će organiziran autobusima. Sve potrebne informacije o posebnoj organizaciji prometa za vrijeme radova možete će dobiti na tekefonskom broju informacija 060 333 444, na kolodvorima, te na internetskoj stranici www.hzinfra.hr/radovi-na-pruzi02.

Uprava HŽ Infrastrukture ispričava se putnicima zbog eventualnih poteškoća koje će imati na putovanjima zbog posebne organizaciji prometa tijekom remonta, te mole korisnike naših usluga za razumijevanje.