web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Bajramski prijem: Živimo zajedno, nije nam tijesno!

KARLOVAC  – Ramazanski bajram je jedan od najvećih islamskih blagdana kojim se obilježava kraj mjeseca Ramazana. U Karlovcu je prošle godine bila središnja proslava Bajrama za Hrvatsku, no ove godine odlučeno je da sredstva budu uplaćena za poplavljena područja, a proslava je bila znatno skromnija, no u duhu zajedništva i međusobnog uvažavanja.

Dobra suradnja grada Karlovca, Karlovačke županije i Islamske zajednice u Hrvatskoj već je poznata, no i dalje se radi na produbljivanju tih odnosa i poboljšanju zajedničkog života.

U svako blagdansko vrijeme, pa tako i za bajrama dodatno se probuđuje osjećaj zajedništva. Grad Karlovac je sa 80 tisuća kuna pomogao poplavljenim područjima, točnije Gunji i Maglaju.

Prisjetimo se svih onih kojima je najteže upravo danas, uz poruke mira i vjere, poruke su sa danas održanog bajramskog prijema.

bajram_prijem1

Islamska zajednica i njen značaj prepoznati su i podržani u Karlovačkoj županiji, o tome govori i podatak o islamskom vjeronauku u osnovnim školama, ali i najava da bi se i učenicima u srednjim školama omogućilo učenje vjeronauka.

Vesele i najave skore realizacije projekta uređenja groblja ili mezarja u Karlovcu, koji bi trebao biti započet kroz mjesec dana.

Živimo zajedno, nije nam tijesno, poručio je između ostalog glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Karlovac Admir Muhić.