web karijera 1160*120
web struka 1160*120

IKEA otvara vrata 21. kolovoza; predstavljen prvi katalog na hrvatskom

ZAGREB – Dobro dizajnirani, funkcionalni i kvalitetni proizvodi robne kuće IKEA, cjenovno pristupačni većini ljudi, od 21. kolovoza konačno postaju dostupni i hrvatskim kupcima, koji po namještaj i ostalu opremu za kućanstvo više neće morati putovati u susjednu Austriju.

Iako je dolazak švedskog giganta u Hrvatsku izazvao strah među hrvatskim proizvođačima namještaja, koji strahuju da mu neće moći konkurirati cijenama i dizajnom, u IKEA-i ističu da su otvoreni za suradnju s domaćim proizvođačima namještaja, ali i ostalim proizvođačima i dobavljačima drvoprerađivačke industrije, što bi moglo biti interesantno i za gospodarske subjekte koji djeluju na području Karlovačke županije.

Uoči otvorenja, danas je predstavljen prvi IKEA katalog na hrvatskom jeziku. Katalog će dostavom na kućna vrata dobiti oko 500.000 kućanstava koja su udaljena do sat vremena vožnje od robne kuće IKEA Zagreb. Svi ostali zainteresirani građani svoj primjerak kataloga mogu preuzeti na internetskoj stranici www.IKEA.hr od 1. kolovoza ili ga uzeti u robnoj kući nakon otvorenja.

U usporedbi s najbližim robnim kućama Graz i Villese, cijene u hrvatskom katalogu su u prosjeku nešto niže. Od ukupno 9.500 proizvoda otprilike 7.000 proizvoda ima nižu ili istu cijenu. Pristupačne cijene su dio IKEA koncepta. Naime, IKEA na različite načine nastoji sniziti troškove nabave, proizvodnje i prijevoza. Proizvodi se dizjaniraju da se mogu spakirati u plosnate pakete jer plosnatih paketa stane više u transportna sredstva, što smanjuje cijenu prijevoza i utjecaj na okoliš. I sami kupci igraju aktivnu ulogu u kreiranju povoljnih cijena. Proizvodi su napravljeni tako da ih je moguće osobno preuzeti u robnoj kući, samostalno ih prevesti te jednostavno sastaviti kod kuće. Ipak, za sve kupce koji žele, uz naknadu će biti osigurane usluge prijevoza i sastavljanja.

Svi kupci koji vole IKEA proizvode ili će ih možda tek zavoljeti, mogu se učlaniti u program IKEA FAMILY. To je klub lojalnosti koji članovima omogućuje popuste u robnoj kući, besplatne seminare i radionice o uređenju doma, osiguranje proizvoda od oštećenja na putu do kuće, besplatnu kavu ili čaj u IKEA restoranu i druge pogodnosti. Zainteresirani građani za IKEA FAMILY karticu mogu se besplatno prijaviti u robnoj kući ili na internetskoj stranici www.IKEA.hr.