web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Doprinos turizmu Karlovačke županije: Otvoren integralni hotel “Srce prirode”

GORICA LIPNIČKA – Prvi integralni hotel u Karlovačkoj županiji otvorio je danas u Gorici lipničkoj ministar turizma Darko Lorencin. U objekt Srce prirode u šest godina uloženo je milijun i 500 tisuća eura, no ulaganja se planiraju i u buduće.

Integralni hotel znači skup onoga što treba u turizmu, a ne mora biti pod istim krovom. Tako da je recepcija udaljena 50 metara od smještajnih kapaciteta, 50 metara bazen, sto metara kušaonica vina i ostale stvari. Ministarstvo turizma je prije nekoliko mjeseci omogućilo kategorizaciju integralnog hotela, čime se omogućuje profesionalizacija obiteljskih iznajmljivača i povećanje kvalitete privatnog smještaja. Integralni hotel Srce prirode u Ribniku ima smještajni kapacitet od 18 objekata za smještaj sa ukupno 35 kreveta. Kategorizacija će doprinjeti razvoju turizma Karlovačke županije.

Prije šest godina počela je priča oko Srca prirode u kojem se danas nalaze vanjski grijani natkriveni bazen, kušaonica vina, etno muzej, dječje igralište, boćalište, teren za mali nogomet, viseća kuglana, stolni tenis, stolni nogomet, najam bicikala, te mnoge druge usluge.

Ovime se diže kvaliteta cijele destinacije, kaže Ivan Srakovčić te dodaje kako će dobra povezanost sa Slovenijom, kao i brojni gosti koji dolaze iz Nizozemske i Austrije zasigurno uroditi plodom.

U ruralnim sredinama inače je teže kreirati turistički proizvod no velik je broj obiteljskih objekata koji prkose situaciji i rade dobar proizvod, smatra ministar turizma Darko Lorencin. Dodaje i kako postoji relativno velik broj interesenata i uglavnom obiteljskih objekata koji na neki način prkose i koji su uporni te što je najbitnije, kao što je u ovom slučaju, da se radi o jednoj evoluciji te neprekidnom poboljšanju i investiranju. Kroz ovakve modalitete omogućava s eu jednom smanjenom obimu imati jedan mozaik turističkih proizvoda, kreira se jedan turistički punkt i bitno je da je on što raznolikiji tako da svatko i širi krug ljudi može naći motiv za dolazak, rekao je Lorencin.

Ciljevi i ugostitelja, ali i ministarstva je povećati broj noćenja i pred i podsezoni, a ovakvi projekti dobar su put prema ostvarenju tih zamisli. Nadajmo se da će Karlovačka županija naći svoje zasluženo mjesto u turizmu kontinentalne Hrvatske, a projektima poput ovog u Gorici Lipničkoj potrebno je pružiti podršku.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/srce_prirode3007/*{/rokbox}