web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovački vatrogasci imaju dobar mjesec, u srpnju čak dvostruko manje intervencija

KARLOVAC – Mjesec srpanj za vatrogasce karlovačke Javne vatrogasne postrojbe bio je dobar mjesec jer intervencija je čak upola manje. U sedam mjeseci ove godine imaju gotovo 100 intervencija manje nego u istom razdoblju prošle godine. Samo u srpnju broje dvostruko manje intervencija, ove godine 21, a prošle čak 42.

– Imali smo dva perioda po čak devet dana da nismo imali niti jednu intervenciju, no ovih 20-ak koje smo imali nisu bile tako bezazlene. Bilo je tu sedam požara, pet prometnih nezgoda u kojima su dvije osobe smrtno stradale, tako da smanjenje broja intervencija nije uvelike smanjilo one negativne posljedice nesreća, kazao nam je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade.

Smanjenje će ipak osjetiti vatrogasci, barem na financijskoj računici, dodaje Rade kako mi je inače račun za gorivo u prosjeku oko 10.000 kuna na mjesec, tako da će ovaj biti sigurno manji.

Iako se za kolovoz najavljuje i dalje promjenjivo vrijeme, prognostičari kažu da će nam ljeto biti produženo. Suhi i vrući rujanski dani mogli bi uzrokovati požare otvorenog prostora, ali ova kiša i grmljavina mogu stvarati probleme. No zato su vatrogasci spremni. I kada nemaju intervencija, to ne znači da miruju na poslu.

– Propisan je dnevni raspored koji se provodi redovito. Ujutro je nastava, a vatrogasci odrađuju vježbe, ali i određene radove u postrojbi. Popodne se nastavlja s vježbama, a odrađuje ih i noćna smjena koja također ima svoj program rada i uvježbavanja. Tako da svi moraju svoje odraditi, zaključio je Rade.