web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovac zahvaljujući hrvatsko – irskom bračnom paru dobio prvi hostel

KARLOVAC – I dok ni ministar nije siguran u ciljeve i sudbinu turizma, u našoj županiji ponuda raste. Nakon prvog integralnog hotela, otvorenog jučer u Gorici Lipničkoj, Karlovac je danas dobio prvi hostel. Možda je upravo kreativnost i inovativnost samih turističkih djelatnika ključ dobre i uspješne sezone. Za mladi hrvatsko – irski bračni par Cullen Družak upravo je kreativnost bila nit vodilja kod otvaranja hostela. Oni smatraju da turistički djelatnici svakako trebaju dati sve od sebe kako bi privukli što veći broj turista, no kažu da bi i turističke zajednice u suradnji s resornim ministarstvom trebale više proraditi na samoj ponudi i promociji Hrvatske kao turističke destinacije.

HOSTEL1

Inače, prvi hostel u Karlovcu je smješten u samom središtu grada, na Korzu, točnije na adresi Trg Petra Zrinskog 17. Nalazi se u tradicionalnoj baroknoj kući iz 19. stoljeća sa dvorištem.

Kako navode vlasnici, vizija hostela sastoji se od jeftinog i ugodnog smještaja, u kojem će se gosti moći opustiti, osjećati kao kod svoje kuće, te upoznati sličnomišljenike dok istražuju ovaj dio Hrvatske.

HOSTEL3

U uređenje su uložili približno 100 tisuća kuna, a uložena sredstva koja će im se vratiti kroz poslovanje planiraju utrošiti u proširenje posla.