Udruga Turbina promjena punom parom radi na obnovi stana koji im je dodijelio Grad

KARLOVAC – Udruga Turbina promjena djeluje dvije godine, a ovih su dana konačno dobili vlastiti prostor. Radi se o gradskom stanu koji im je prepušten na sljedećih 10 godina pod uvjetom da ga urede i dovedu u funkciju. Radovi za sada dobro napreduju, a u njima sudjeluju svi članovi Udruge.

Čišćenje budućih prostorija Udruge Turbina promjena krenulo je još prošlog vikenda, a vrijedni članovi nadaju se da će biti gotovi do početka rujna. Zahavljujući razumijevanju Grada, a osobito zamjenika gradonačelnika Dubravka Delića dobili smo ovaj prostoru na Rakovcu za potrebe Udruge, kaže Žarko Latković te dodaje da će stan prije svega korostiti za potrebe svojevrsnog volonterskog centra, odnosno stana za volontere koji budu dolazili u Karlovac, ali i za ured Udruge.

Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena do sada je odradila nekoliko većih projekata financiranih sredstvima Europske unije, jedan od njih je informacijska ulica zahvaljujući kojem je Rakovac dobio besplatni wireless internet. Odrađene su i razmjene mladih u Engleskoj i Bugarskoj.

Fond za zaštitu okoliša odobrio im je dva projekta za ovu godinu, radi se o solarnom stablu, odnosno punjaču mobitela preko solarnih ćelija koji bi se trebao nalaziti u Karlvcu, a u sklopu tog projekta bit će odrađene i edukacije iz energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a projekt je vrijedan 352 tisuće kune. Misli zeleno, radi zeleno je također projekt odobren od strane Fonda, a provodit će se u Plaškom 15 mjeseci i završit će kampom za djecu iz Francuske i Španjolske, ovaj projekt provodi se u suradnji s izviđačima.

Članovi Udruge izračunali su da će ih obnova derutnog stana stajati oko 150 tisuća kuna, kažu kako će sami odraditi sve što mogu, a zainteresirane pozivaju da im pomognu koliko i kako mogu.