U Bariloviću počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

BARILOVIĆ – Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Bariloviću je počela danas prisjećanjem na poginule pripadnike 137. brigade. Misom i paljenjem svijeća njihovi suborci prisjetili su se ratnih zbivanja koja nisu mimoišla ovaj kraj.

Za vrijeme Oluje ovaj kraj, odnosno branitelji koji su bili ovdje dali su velik doprinos, kaže predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Duge Rese Josip Sviličić. Na ovom području bilo je i nekoliko poginulih, stoga se svake godine prisjećamo osobitno njihove žrtve i doprinosa koji su dali za slobodu, dodaje Sviličić.

Inače kroz 137. brigadu je od njenog osnutka, pa do gašenja 1999. godine prošlo 5.718 boraca, 228 ih je ranjeno, a 83-oje poginulo.

Svake godine se u Bariloviću održava i memorijal Juraj Štefančić koji će početi sutra malonogometnim turnirom u 14 sati, dok je u 19 na rasporedu relejna vatrogasna vježba. Događanja završavaju na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza nastavkom malonogometnog turnira, utrkom kanua i natjecanjem vatrogasne mladeži.

barilovic_vijenci1