Hodnjom od Kamenice do Slunja obilježena 19. obljetnica Oluje

SLUNJ – U Slunju je jučer obilježeno 19 godina od operacije Oluja. Devetu godinu za redom Udugra branitelja Domovinskog rata iz Slunja, Rakovice i Cetingrada organizirala je Hodnju putevima Oluje od Kamenice do Slunja. S ponosom na licu 75 sudionika hodnje točno u 5 sati ušli su u Slunj u znak sjećanja na oslobođenje ovog grada 6. kolovoza 1995. Ruta kojom prolaze je ista ona kojom je 14. domobranska pukovnija prolazila prije 19 godina kada je oslobađala ovaj kraj.

Kod središnjeg spomenika u gradskom parku članovi Udruge, braniteljskih udruga i ostalih udruga proisteklih iz Domovniskog rata, predstavnici Grada, Policijske postaje Slunj te izaslanstvo prijateljskog grada Castel San Giovannia položili su vijence i upalili svijeće za sve one koji su dali svoje živote za našu domovinu.

Gotovo 95 posto stanovništva područja Slunja za vrijeme rata živjelo je u progonstvu, a povratak ognjištima nije bio lagan. Često povijesni događaji padnu u zaborav, no ova Hodnja kao i mladi koji u sve većem broju sudjeluju, dokaz su da će povijest ovoga grada ostati zauvijek u sjećanju i nikad neće biti zaboravljena.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/slunj_hodnja_2014/*{/rokbox}