web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Nakon analize bit će poznata stvarna ukupna materijalna šteta poplava

KARLOVAC – Dva dana nakon velikog nevremena koje je pogodilo karlovačko područje, danas je održan sastanak gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje. Vatrogasci, služba 112, gradske tvrtke i druge nadležne službe koje su sudjelovale u saniranju štete na terenu na sastanku su iznijeli evidenciju učinjenog.

Konstatirano je da je ova nepogoda prouzročila tri vrste šteta – štete na prometnicama, otvaranje 60-ak novih klizišta te štete na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Jedan od glavnih zaključaka je kako je nužno locirati i popisati štetu, no prioritetno oštećenja na stambenim objektima koja potencijalno mogu rezultirati ugrozom ljudskih života.

Nakon prikupljenih podataka i provedene analize, procijenit će se stvarna ukupna materijalna šteta te će se izvidjeti mogućnost proglašenja elementarne nepogode. Ispostava Hrvatskih voda u Karlovcu već je izdala zahtjev prema središnjici u Zagrebu za hitnom intervencijom i sanacijom odvodnih oborinskih kanala.

Crveni križ i Vatrogasna zajednica rade na osiguranju potrebnog broja isušivača prostora, a predložena je i tematska sjednica Gradskog vijeća upravo vezana za ovu problematiku. U ponedjeljak u 8 sati zakazan je sastanak sa svim predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora koje se moli da dotad prikupe podatke sa svog područja.