Poplava napravila štetu na 72 kuće i 38 gospodarskih objekata – ništa od elementarne nepogode

KARLOVAC – Nedavne poplave napravile su šteta na ukupno 72 obiteljske kuće te 38 gospodarskih zgrada na području Zadobarja, Velike i Male Jelse, Borlina, Sajavca, gradske četvrti Turanj, Cerovca Vukmanićkog i Tušilovića – izvještaj je to predsjednika Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na jutros održanom sastanku u karlovačkoj gradskoj upravi.

Nema tako elemenata za proglašenje elementarne nepogode s obzirom na to da procijenjeni financijski pokazatelji nastale štete na javnoj infrastrukturi i privatnoj imovini ne zadovoljavaju kriterije za proglašenje.

– Grad Karlovac putem ovlaštenih tvrtki kontinuirano radi na sanaciji oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, a uvažit će se prioriteti koje su istaknuli predsjednici mjesnih odbora i gradskih četvrti. Stručne ekipe gradske uprave uz pomoć predstavnika mjesnih odbora i gradskih četvrti započinju sa detaljnim sagledavanjem infrastrukturnog stanja objekata u nadležnosti drugih tvrtki- Hrvatske ceste, Hrvatske vode, te zatražiti od istih žurno otklanjanje nepravilnosti i šteta iz njihove nadležnosti (koje nisu do sada sanirane), stoji u priopćenju iz Grada Karlovca.