web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kreće sanacija nadvožnjaka na Staroj cesti

DUGA RESA – Kroz mjesec dana kreću radovi na zamjeni nadvožnjaka na Staroj cesti u Dugoj Resi. Dogovoreno je tako između HŽ Infrastrukture i Grada Duge Rese čiji su predstavnici potpisali Sporazum o sufinanciranju radova. Sanacija je ukupno vrijedna 3,9 milijuna kuna od kojih HŽ Infrastruktura daje 3,5 milijuna, a Duga Resa 400 tisuća.

Radi se o projektu kojeg Dugoreščani čekaju već godinama. Grad je još 2007. godine počeo prikupljati svu potrebnu dokumentaciju, ishodio građevinsku dozvolu i krenuo u razgovore s HŽ-om, da bi tek ove godine projekt sanacije ušao u financijski plan HŽ-a.

– Obećali smo prije godinu dana ovaj projekt jer to je ono što građane najviše smeta i veseli me što smo naišli na razumjevanje lokalne samouprave. Nadam se da će radovi biti brzo gotovi i da se njihov kraj neće čekati nekoliko godina kao što je to bilo sa stanicom u Karlovcu, naglasio je član uprave HŽ Infrastrukture Ivan Vuković.

Sadašnje dimenzije nadvožnjaka nisu adekvatne za tijek cestovnog prometa jer je visok 3,5 metara, a širok pet. Nakon zamjene bit će širok 7,5 metara što će značiti da će se promet normalno odvijati, a automobili će nesmetano i bez zastoja moći prometovati.

– Stigli smo napokon do 2014. godine u kojoj će projekt zamjene nadvožnjaka napokon zaživjeti, a cesta će dobiti širinu što će doprinjeti sigurnosti prometa i građana, istaknuo je gradonačelnik Ivan Baršić.

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja 2015. godine. Za njihova trajanja promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji dok bi se željeznički promet trebao odvijati bez zastoja i poteškoća.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/d_resa_infra/*{/rokbox}