web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Mariji Ratković Vidaković nagrada za najbolji pitch

PRIZREN – Dokumentarni film u razvoju ”U potrazi za izgubljenom državom” Marije Ratković Vidaković, osvojio je nagradu za najbolji pitch u okviru radioničkog programa BDC Discoveries Workshop. Riječ je o programu namijenjenom AV profesionalcima koji dolaze iz balkanskih zemalja ili autorima iz drugih zemalja koji se bave temama vezanim uz ovo geografsko područje i žele surađivati s balkanskim autorima, a poduprijet je od strame programa Media.

Radionice obuhvaćaju kreativni i produkcijski aspekt razvoja dokumentarnih djela. BDC radionicama pokušava se zaokružiti cjelokupan proces razvoja dokumentarnog filma – od ideje, preko realizacije, do premijere, ali i distribucijske faze projekta.

U okviru sesije u Prizrenu odvijao se i Pitching forum gdje su se sudionici natjecali za tri nagrade: Nagradu za najbolji pitch (koja iznosi 1.500 eura) i dvije nagrade za sudjelovanje na Dok Leipzig Co-production Meetingu 2014. Nagradu za najbolji Pitch dobila je upravo Karlovčanka Marija Ratković Vidaković.

”U potrazi za izgubljenom državom” dokumentarni je film u kojem autorica u pratnji svoje majke i brata kreće na put kroz svih sedam današnjih država nastalih iz Jugoslavije kako bi nam ispričala priču o raspadu jedne zemlje iz osobne, obiteljske perspektive i kroz nju preispitala važnost i opstojnost ideala države kao mjesta socijalne pravde, ideala koje joj je još u djetinjstvu usadio njezin djed, majčin otac, Mićo.

Krajem rujna u Malmu, redateljicu Mariju Ratković Vidaković i producenticu Barbaru Jukopilu očekuje još jedan pitching na Nordisk Panorama Forumu, gdje je ovaj projekt uvršten kao jedini predstavnik s Balkana.