Pješačenje od Zagreba do Karlovca za oboljele od malignih bolesti

KARLOVAC – Sredinom rujna Udruga oboljelih od raka, leukemije i ostalih malignih bolesti ”Novi život” zajedno s CEIK-om Braća Seljan te Planinarskim društvom Karlovac organizira akciju pješaćenja od Zagreba do Karlovca. Ovom akcijom nastoje senzibilizirati javnost te naglasiti kako, iako su teške, ove maligne bolesti mogu biti izlječive.

Članovi Udruge pokušat će prikupiti donacije kako pomogli svojim članovima u liječenju, ali imaju i drugi plan. U Netretiću su već u razgovorima s načelnikom Marijanom Peretićem o dodjeli vrta u kojem bi uzgajali eko hranu jer sam predsjednik Udruge Ivan Mandić kaže kako mu je u izlječenju bolesti više od medicine pomogla pravilna i zdrava prehrana. No uz zdravu prehranu, važan je i način života.

Upravo zato organiziraju pješaćenje koje bi trabalo biti održano iduće subote ukoliko to vremenski uvjeti dopuste. Kreće se iz Zagreba prema Karlovcu u dvije etape. U subotu se hoda do Jastrebarskog gdje će biti organizirano predavanje, a u nedjelju od Jastrebarskog do Karlovca.

Pješačenje je prvenstveno organizirano za 20-ak članova Udruge, članove CEIK-a i PD Karlovca, a dobrodošli su i svi ostali građani. Za one koji ne znaju, Udruga djeluje u Preradovićevoj 5 kamo se mogu obratiti za bilo kakvu pomoć svi koji boluju od malignih bolesti.