Traže se NAJvolonteri, prijave do 15. rujna

KARLOVAC – Lokalni volonterski centar VolonterKA koji djeluje u okviru udruge Carpe Diem i ove godine organizira Festival volonterizma koji će biti održan u subotu 20. rujna u Karlovcu. Cilj Festivala je promovirati i poticati volonterski rad te povećati svijest cijele lokalne zajednice o potrebi njegova vrednovanja.

Festival je zamišljen kao jednodnevna aktivnost u centru grada na kojoj će se prezentirati udruge i ostali organizatori volontiranja te javnosti predstaviti svoje volonterske aktivnosti.

Nagrade volonterima dodjeljivat će se u četiri kategorije: NAJvolonter od 14 do 19, od 20 do 29, od 30 do 60, te iznad 60 godina.

– Ovim putem pozivamo sve volontere da se prijave za „NAJvolontera”, ispričaju nam svoju priču, a najboljeg ćemo nagraditi vrijednom nagradom, poručuju organizatori.

Također, otvoren je natječaj za najbolju fotografiju s temom volontiranja, na koji se do 15. rujna mogu prijaviti sve osobe starije od 14 godina. Odabranih 20 fotografija bit će izloženo na Festivalu volonterizma, a najbolja fotografija, prema izboru publike, bit će nagrađena.

Za sudjelovanje na natječajima potrebno je ispuniti prijavnice koje se nalaze na web stranici www.volonterka.info.