I ove godine akcija ”Poštujte naše znakove”

KARLOVAC – Kao i svake godine tako i ove Policijska uprava karlovačka tijekom rujna provodi akciju ”Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

– Policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih ili najugroženijih osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu, kažu u policiji.

Kako je cilj akcije povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece, podsjećaju vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Također pozivaju sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu.

– Samo svi zajedno možemo osigurati da prvi dani škole naše djece prođu sigurno i sretno. Također, molimo roditelje koji svoju djecu u školu voze automobilima da to čine na propisan i ujedno siguran način da dijete sjedi na zadnjem sjedalu povezano sigurnosnim pojasom, poručuju iz policije.