Zeleno srce Hrvatske nova turistička destinacija

KARLOVAC – Hrvatska turistička zajednica pokrenula je prije nešto više od mjesec dana projekt „Hrvatska 365″. Cilj projekta je poticanje razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone. Na taj način Hrvatska se želi predstaviti kao destinacija gdje se može 365 dana u godini nešto naći. U pilot projekt uključena je i Turistička zajednica grada Karlovca.

U sklopu projekta Hrvatska 365 Karlovac, Ozalj i Ribnik predstavit će se kao jedna destinacija pod zajedničkim imenom Zeleno srce Hrvatske. Tako se ovaj dio naše županije našao u društvu 22 destinacije s kopna i mora koje su obuhvaćene ovim pilot projektom.

Svaka od ovih destinacija nudi nešto posebno, te su u Turističkoj zajednici uvjereni da će nova destinacija biti hit među gostima koji bi trebali posjetiti naš kraj. U sklopu projekta bit će organizirana studijska putovanja stranih novinara i turističkih agenata koji bi nas trebali posjetiti već ovog mjeseca.

Program Hrvatska 365 u potpunosti bi trebao krenuti 2015. godine, a za kampanju je Vijeće HTZ-a izdvojilo 4,8 milijuna kuna. Za taj novac promocija bi trebala biti provedena u tiskanim medijima i na internetu na tržištu Austrije, Italije, Njemačke, Slovenija i Velike Britanije.