Vatrogasna vježba u Rečici: Vatrogasci 4. sektora pokazali spremnost

REČICA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolnja Rečića sinoć je organiziralo vatrogasnu vježbu na kojoj su vatrogasci još jednom pokazali da su spremni. Riječ je o tradicionalnoj vježbi 4. sektora u kojoj su uz domaćine sudjelovala susjedna društva – Rečica Kolodvor i Rečica Matica. Združena vatogasna vježba koja je održana sinoć pokazala je koliko znače sekunde te spremnost vatrogasaca u situaciji kad je najteže.

– Zamišljeno je bilo da na požaru otvorenog prostora, koji se zbog jakog vjetra proširio na okolne gospodraske zgrade, angažiramo sve snage 4. sektora. Na intervenciju se odazvao 31 vatrogasac sa osam vozila. Vježba je u potpunosti uspjela, otvoreni prostor je saniran, dakle spriječeno je daljnje širenje požara na ostale gospodraske objekte, koji su u ovom području vrlo gusto poredani, rekao je Franjo Slaćanin, zapovjednik DVD-a Dolnja Rečica.

Dakle, demonstracijom, opereme, tehnike, ali i spremnosti vatrogasaca cilj ove vježbe je opravdan.


– Cilj je bio objediniti naše snage da zjednički znamo djelovati u svakoj situaciji. Iz dana u dan, nažalost zadnjih mjeseci bilo je puno inretvencija, mi ne djelujemo samo u svom sektoru, već širom grada i županije, bili smo na poplavama, ali i požarima prošlih godina. Znači ove snage su dosta jake i služe svima kojima će trebati, dodao je Slaćanin.v_2

 

Ovu vatrogasnu vježbu, uz brojne mještane, gledalo je članstvo iz 35 DVD-a iz čitave Karlovačke, ali i iz susjednih županija. To je jedan pokazatelj da Dobrovaljno vatrogasno društvo Dolnja Rečica gaji dobre odnose s ostalim društvima što je vrlo bitno ako se u obzir uzme staro vatrogasno geslo “vatru gasi, brata spasi”.


v80