web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Ogulinu opet radi Medicina rada, uskoro otvorenje ginekološke ambulante

OGULIN – U Ogulinu je još 18. kolovoza nakon šest godina stanke s radom počela Ambulanta medicine rada, a danas je prostor u tamošnjem Domu zdravlja svečano otvoren. Završeni su i radovi u ginekološkoj ambulanti koja bi s radom trebala početi nakon dobivanja potrebnih dozvola.

U uređenje Ambulante i specijalizaciju liječnice uloženo je 887 tisuća kuna, a početak rada dočekan je s nestrpljenjem od strane brojnih građana koji su od zatvaranja ambulante 2008. godine preglede morali obavljati u Karlovcu, Rijeci, Delnicama i Zagrebu. U ogulinskom domu zdravlja djeluje šest ordinacija obiteljske medicine, isto toliko ordinacija dentalne medicine i dvije ordinacije zdravstvene zaštite dojenčadi i djece, uz to tu su i timovi sanitetskog prijevoza te patronažne sestre.

medicina_rada_ogulin1

Da je puno truda uloženo u otvaranje ambulante medicine rada potvrdio je i gradonačelnik Ogulina Jure Turković, koji je izrazio zadovoljstvo što se uspješno došlo do cilja.

Dom zdravlja je uložio i sredstva u uređenja ginekološke ordinacije, a radi se o 500 tisuća kuna. Radovi u ginekološkoj ambulanti su završeni, a nakon izdavanja svih potrebnih dozvola i ova će novouređena ambulanta početi s radom.

medicina_rada_ogulin2