Kupa se izlila u Donjem Mekušju i Kobiliću – prometnice još jednom zatvorene

KARLOVAC – Zbog obilnih kiša koje su padale proteklih dana, vodostaji karlovačkih rijeka opet su u porastu te su ponovo na snazi redovne mjere obrane od poplave. Korana i Kupa bujaju od srijede poslijepodne, a rastu o prosjeku 10 do 15 centimetara na sat.

Mještane sela uz Kupu najviše plaše najave o novim oborinama tijekom noći kad se očekuje najveći vodeni val. Stanovnici Kobilića još su noćas ostali odsječeni jer je prometnica od Husja zatvorena i proći se može samo pješice ili uskoro čamcem. Situacija je slična i u Donjem Mekušju gdje se Kupa prelila preko prometnice.

Mještani su ogorčeni, jer pričaju kako su već desetak puta pve godine bili odsječeni, a strah ih je da će to sa jeseni biti i češće. Naviknuti su na poplave, no pričaju kako je potreban sve niži vodostaj da se prometnice na ovom području zatvore, što je očiti znak da ceste propadaju, a kanali se ne održavaju.

Prije izbora svi dolaze i obećaju, a nakon izbora nas zaborave, kaže mještanin Donjeg Mekušja te dodaje da odgovornima smatra i gradsku i državnu vlast jer problem postoji godinama, a bez reakcija nadležnih.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poplave12092014/*{/rokbox}