web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kupa u Ozlju u padu; najviše problema stvaraju klizišta

OZALJ – Za razliku od Karlovca, Ozalj i okolica su spašeni. Vodostaj Kupe počeo je padati još tijekom poslijepodneva, no, ni najstariji stanovnici ozaljskog kraja ne pamte toliko visoku rijeku i toliko kiše koje danima nisu prestajale padati.

Velika količina padalina u Ozlju i okolici stvorila je dodatne probleme kad su se otvorila neka stara, ali i nova klizišta.

Tijekom prošle noći i jutra, telefon ozaljske Gradske uprave nije prestajao zvoniti, te je prijavljeno čak 18 klizišta. Voda je odnosila brda i šume, a mnoge ceste bile su zatvorene i neprohodne.

No, najviše problema bilo je u Loviću Prekriškom, gdje se otvorilo najveće klizište, široko oko stotinu metara. Voda je kroz šumu nosila sve pred sobom i zatrpala cestu između Ferenaca i Lovića. Stožer za spašavanje Grada Ozlja odmah je na teren poslao ekipu koja je cestu očistila tako da barem dijelom bude prohodna. Na licu mjesta sreli smo i predsjednika Gradskog vijeća Grada Ozlja Stjepan Basar, koji nas je uvjerio da je situacija pod kontrolom.

Većina klizišta u okolici Ozlja su sanirana kako bi se moglo prolaziti, no, kaže Basar, neki problemi će se rješavati tek idućih dana.

U Ozlju i okolici se nadaju da kiša neće padati više toliko kao prošle noći, te da su njihovi problemi prošli. U mislima im ostaju Karlovčani, pred kojima će biti još jedna besana noć.