nasip_korana_1309

  • September 13, 2014
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Kupa je u Karlovcu u 23 sata u porastu za jedan centimetar i sada iznosi 842, dok Korana stagnira na 844 centimetara. Prije nekoliko trenutaka završen je i četvrti sastanak stožera.

– Prilično će biti teška situacija nizvodno od grada posebno na lijevoj obali Kupe, ali bit će teža tek sutra i u ponedjeljak. Nasip na Korani očito je poslužio svrsi jer na nekoliko mjesta je voda došla do njega. Što se snaga tiće, tu je sada preustroj jer napravljene su zamjene kako bi se dio odmorio za sutra. Za sada ide sve po planu. Sljedeći stožer je sutra u 9 sati ujutro. Još jednom se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovim akcijama, a posebno bih se zahvalio onima koji su poplavljeni jer je njihovo strpljenje bezgranično, izjavio je nakon sastanka stožera gradonačelnik Damir Jelić.

Prema procjenama, evakuirano je stotinjak osoba, ali oni su većinom kod svoje rodbine zbog čega je za potrebe evakucije ostala samo jedna školska dvorana i to ona u Grabriku.

– Noćas službe ostaju dežurati na poplavljenim područjima, ali obilaze i sve ostale djelove. Snage su smanjene tako da je sada ostalo stotinjak većinom vatrogasaca dok su volonteri pušteni. Procjenili smo da će se od Donjeg Pokuplja do Koritinje i Šišljavića tjekom noći obavljati češći u nadzori. Kontrolira se i branjeni dio desne obale Kupe u Karlovcu od strane Hrvatskih voda i Vodoprivrede gdje je došlo do popuštanja ispod nasipa, ali to je zatrpano vrećama i pod kontrolom je, zaključio je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.