web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Pod vodom bila i dvorana škole u Žakanju – brzom reakcijom djelatnika škole izbjegla se veća šteta

ŽAKANJE – Osim na obiteljskim kućama šteta je nastala i na javnim objektima. U Žakanju je bila poplavljena nova školska sportska dvorana i nekoliko učionica. Brzom reakcijom djelatnika škole i nabavkom isušivača vlage izbjegnuta je veća šteta.

Obavješteni su izvođači radova, a škola jednim dijelom ima i osiguranje, pa će i to pokriti dio nastale štete na parketima i zidovima škole.

Što se tiče nastave tjelesnog odgoja ravnateljica Vesna Hajsan Dolinar podsjeća da je ova škola 20-ak godina radila bez dvorane i nastava iz ovog predmeta odvijala se na vanjskim terenima i hodnicima škole, tako će biti i do sanacije štete u dvorani. Kako se radi o dvorani koja je sagrađena nedavno treba vidjeti i ima li propusta izvođača radova, kaže županijski pročelnik Željko Šančić.

No, ovo nije jedina škola u kojoj ima štete, prema zadnjim informacijama s terena štete ima i u Lasinji, no tek kad se voda povuče znat će se prava situacija, kaže Šnačić i dodaje da će se vjerojatno uputiti i dopisi u nadležno Ministarstvo u cilju osiguravanja financijske pomoći.

Nastava se u Žakanju odvija bez teškoća, čeka se procjena štete, kao i izlazak na teren sudskog vještaka i nadzornih organa da se utvrdi je odgovornost na izvođaču radova.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zakanje_skola*{/rokbox}