web karijera 1160*120
web struka 1160*120

ViK zatvorio rupu na Gazi – nije ugrožena opskrba pitkom vodom – u tijeku sanacija cjevovoda

KARLOVAC – Kao što je bilo za očekivati poplave, odnosno visoki vodostaji izazvali su brojne probleme. Osim klizišta tu su i urušavanja prometnica zbog podzemnih voda. Do urušavanja bivšeg kolektora sinoć je došlo na Gazi, točnije u ulici Struga gdje se otvorila rupa promjera deset metara, a stanari okolnih kuća kažu da se rupa i širi.

Na teren su izašli djelatnici Vodovoda i kanalizacije koji preusmjeravaju vodoopskrbu, a iz ove tvrtke poručuju kako je moguće da sličnih situacija u gradu bude još.

– Radi se o bivšem kolektoru koji danas ima funkciju retencije. Urušavanjem kolektora došlo je do puknuća tlačnog vodoopskrbnog cjevovoda profila 350 mm. Djelatnici Vodovoda i kanalizacije zatvorili su navedeno mjesto te preusmjerili vodoopskrbnu mrežu tako da nije ugrožena opskrba pitkom vodom u gradu Karlovcu. U tijeku je sanacija cjevovoda, stoji u priopćenju ViK-a.

Također kažu da se kontinuirano provodi analiza vode na području grada Karlovca te je voda zdravstveno ispravna.

Treba napomenuti kako je kod prošle velike poplave u Karlovcu, u veljači, došlo do puknuća kanalizacijskih kolektora na osam lokacija u gradu Karlovcu, tako da u narednim danima možemo očekivati nova puknuća sustava odvodnje.

rupa_gaza1