I ove godine akcija “Poštujte naše znakove”

KARLOVAC – U sklopu akcije “Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, Postaja prometne policije Karlovac i Policijska postaja Vojnić, organizirali su prigodne programe za učenike prvih razreda. Cilj je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.

Današnjoj akciji koja ima edukativni karakter odazvao se velik broj djece koja su tek na pragu svog života, a dolaskom u školu postaju i aktivni sudionici u prometu. Policijski službenici iz prometne preventive već od najranijih dana, od vrtićke dobi, obilaze vrtiće i drže predavanja o prometnim propisima.

Ova aktivnost provodi se u suradnji s Auto klubom Karlovac i Gradom Karlovcem, a za mališane je organizirana prometna edukacija, prezentacija operativne tehnike prometne policije i Auto kluba Karlovac.

Za učenike osnovnih škola s područja općina Vojnić i Krnjak sutra će s početkom u 11 sati u Osnovnoj školi Vojnić bit će održan prigodni program na temu kretanja i snalaženja u prirodi s osvrtom na osnovna pravila ponašanja u prometu.