web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Četvorica mladića osumnjičena za ukupno 14 kaznenih djela

KARLOVAC – Četvoricu mladića s karlovačkog područja, starih 18, 19, 25 i 28 godina, policija sumnjiči za niz od ukupno 14 kaznenih djela počinjenih na području Karlovca. Radi se o 11 teških krađa, te po jedno kazneno djelo krađe, prijetnje i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, čime je pričinjena materijalna šteta veća od 50.000 kuna.

18-godišnjak i 25-godišnjak osumnjičeni su da su 16. rujna u večernjim satima s parkirališta na Baniji ukrali osobni automobil Fiat Uno, nakon čega su otišli do ugostiteljskog objekta na Gazi gdje je 18-godišnjak prijetio vlasniku. Potom su otišli do ugostiteljskog objekta na Borlinu gdje je 18-godišnjak iz registar kase iščupao i ukrao ladicu s novcem, nakon čega su se dvojica mladića udaljili u nepoznatom smjeru. Također osumnjičeni su i da su 14. rujna provalili u ugostiteljski objekt u Zvijezdi i ukrali novac, te oštetili registar kasu.

Također ih se sumnjiči da su, zajedno s 28-godišnjim suučesnikom, u noći s 13. na 14. rujna provalili u ugostiteljski objekt u Zvijezdi odakle su odnijeli alkoholno piće.

Mladići stari 25 i 28 godina osumnjičeni su i da su 14. rujna na parkiralištu u Zvijezdi provalili u osobni automobil te ga potom i oštetili.

Da su tijekom noći s 20. na 21. kolovoza provalili u ugostiteljski objekt na Baniji i odnijeli novac i alkohol, osumnjičena su trojica mladića stari 18, 19 i 25 godina.

Ujedno, 19-godišnjak i 25-godišnjak osumnjičeni su da su tijekom noći s 4. na 5. rujna provalili u dva ugostiteljska objekta u Zvijezdi i jedan na Gazi od kuda su ukrali alkoholna i bezalkoholna pića te novac. Osumnjičeni su i da su provalili u prostorije frizerskog salona na Baniji, te ukrali novac, električne uređaje za šišanje i drugo.

Za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari prijavljen je 25-godišnjak, koji je osumnjičen da je 14. rujna na parkiralištu u Zvijezdi provalio u osobni automobil Fiat Uno kojim se odvezao i ostavio ga na parkiralištu na Baniji. On je osumnjičen i da je 11. rujna u ugostiteljskom objektu u Zvijezdi ukrao mobitel i novac.

Da je 15. studenog u gradskoj četvrti Zvijezda prišao 80-godišnjakinji te joj s ramena skinuo i oteo torbicu s dokumentima i novcem, osumnjičen je 18-godišnji mladić.

Trojica osumnjičenika, 18-godišnjak, 19-godišnjak i 25-godišnjak, danas tijekom dana predani su pritvorskom nadzorniku, a potom dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu kojem je ujedno protiv sve četvorice osumnjičenika podneseno posebno izvješće.