web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Djeca s teškoćama trebaju prijatelje – pomozite im da krenu u vrtić i druže se s drugom djecom

KARLOVAC – Djeca s teškoćama u razvoju svijet bojaju predivnim bojama – ne oduzimajmo im kist moto je humanitarne akcije kojom se prikupljaju sredstva za financiranje asistenata u vrtićima. Na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su štandovi Udruge Zvončići, a sredstva možete uplatiti i na poseban račun otvoren za ovu akciju.

Inkluzija kao proces uključivanja djece s teškoćama u razvoju u normalnu sredinu od iznimne je važnosti, a nažalost država ni ove godine nije imala razumijevanja za najslabije članove društva, tako su bez asistenata još jednom ostala vrtićka djeca.

Akcija koju su pokrenuli roditelji ima za cilj osvijestiti sugrađane o problemima s kojima se djeca s teškoćama suočavaju u svakodnevnom životu. Donacije se osim na računu prikupljaju i na štandovima u gradu, a za svaku donaciju dobit ćete i prigodan poklon – balone i bombone.

Na računu se nalazi oko 9 tisuća kuna, od potrebnih 238 tisuća. U karlovačkim vrtićima pomoć asistenata treba 17 djece, a potrebno je 15 asistenata. Akcija traje do 11. studenog, iako bi htjeli završiti i prije jer to znači da će djeca u vrtić što prije krenuti.

I djeci s teškoćama u razvoju potrebni su prijatelji, pomozite im da ih steknu ili da se vrate onima s kojima su se družili prošle godine.

Sredstva možete uplatiti na HR9723600001102369480