web karijera 1160*120
web struka 1160*120

”Udar 14” sutra u Slunju – ministar Kotromanović uručit će odlikovanje generalu Dempseyu

SLUNJ – Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju bit će održana taktička vježba ”Udar 14”. Riječ je o vježbi s bojevim gađanjem Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH, a prikazu vježbe prisustvovat će brojni uvaženi gosti. Među njima su predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić, ali i načelnik Združenog stožera Oružanih snaga SAD-a general Martin E. Dempsey te američki veleposlanik u RH Kenneth Merten.

Na vježbi će sudjelovati oko 700 pripadnika Oružanih snaga RH i SAD-a te zrakoplovstvo Oružanih snaga SAD-a iz Aviana u Republici Italiji. Cilj vježbe ”Udar 14” je demonstracija sposobnosti postrojbi u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi borbenih djelovanja kroz usklađeno međurodovsko i intergransko djelovanje.

Ministar Kotromanović tom prigodom uručit će generalu Dempseyu odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, koje se dodjeljuje za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske i razvitak odnosa Hrvatske i drugih zemalja.

Ujedno će vlada SAD-a donirati nekoliko vozila tipa M-ATV i MRAP. Početak je 9.45 sati.