Male Karlovčanke ostvarile zapažene rezultate na natječaju Moja prva knjiga

KARLOVAC – Karlovac je danas bio domaćin završne svečanosti državnog natječaja za učenike osnovnih škola “Moja prva knjiga”. Na deseti po redu natječaj “Moja prva knjiga” prijavilo se 876 učenika iz 220 hrvatskih osnovnih škola.

Riječ je o natječaju koji je prvi puta organiziran samo za karlovačke osnovce, no tijekom godina se proširio te danas obuhvaća cijelu Hrvatsku. Učenici su imali zadatak odabrati temu te samostalno oslikati i osmisliti tekst za slikovnicu, a pred žirijem je potom bio težak zadatak – od svih pristiglih radova odabrati one najbolje.

– Ove godine imali smo rekordni broj  prijavljenih radova. Natječaj se provodi na državnoj razini, pod pokrovitreljstvom Ministartsva znanosti, a cilj je poticanje dječje mašte i kreativnosti, kao i razvoj likovno-literarnih vještina – rekla nam je
Iva Bartolčić, voditeljica projekta Moja prva knjiga.

Među 10 najboljih odabrane su i dvije učenice iz Karlovca – učenica 4. razreda OŠ Grabrik Noa Barić i učenica 8. razreda OŠ Turanj Josipa Grginčić. Noa je autorica slikovnice “Bit ću ono što jesam”, a Josipu je inspirirao njezin rodni grad te je napisala priču “Kako je nastao moj Karlovac”. Obje su nam ispričale da su bile vrlo iznenađene, ali i jako sretne, kada su doznale da su upravo njihovi radovi ušli među 10 nagrađenih.

Čestitamo malim pobjednicima i želimo im još puno ovako lijepih radova jer jedno je sigurno, talenta i volje im ne nedostaje, pa ni rezultati ne bi trebali izostati.

josipa