web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Mekušanci ogorčeni na Hrvatske vode i gradsku upravu

KARLOVAC – Mješani Gornjeg Mekušja ne pristaju na zatvaranje prokopa u nasipu koji su napravljeni prije petnaestak dana za vrijeme najvećih vodostaja karlovačkih rijeka. Žele da se prokopi prošire i ostanu otvoreni dok se ne završe dijelovi nasipa koji bi onemogućili poplavu koja se dogodila prije dva tjedna. Ukoliko dođe do pokušaja zatvaranja nasipa, okupljeni stanovnici su zaprijetili da će lopatama i drugim alatima u nasipu napraviti otvore da se spase od poplava. Jedan je to od zaključaka sastanka koji je jučer održan u MO Gornje Mekušje,na kojem se okupilo pedesetak mještana.

Okupljeni Mekušanci su izrazili i ogorčenost nedostatkom volje za razgovor odgovornih osoba u Hrvatskim vodama ali i gradskoj upravi koji se, prema riječima onih koji su pokušali sa njima kontaktirati, ponašaju kao da se sa rješavanjem ovog problema ne treba žuriti. Ukoliko se ovo ponovno dogodi, neki od stanovnika Gornjeg Mekušja su najavili da će srušiti ili napustiti svoje objekte. Prije toga predlažu, između ostalog, i građanski neposluh kojim bi se odgovorne upozorilo na odlučnost pogođenih osoba ali i nadoknadu šteta koje su veće nego ikad do sada.

Okupljeni Mekušanci dobili su i više informacija o podizanju tužbe protiv odgovornih. Obaviješteni su da je konzultiran jedan zagrebački odvjetnički ured, a svi oštećeni koji su zainteresirani za naknadu štete ovim su putem pozvani da dostave svoje vlasničke listove i procjenu štete koju su pretrpjeli. Na prijedlog članova Mjesnog odbora, koji nastavljaju kontakte sa odgovornima u nastojanju da se nastali problemi što prije počnu rješavati, formirana je radna skupina sastavljena od stanovnika Gornjeg Mekušja koji će zajedno sa predstavnicima Mjesnog odbora sudjelovati na sastancima sa predstavnicima nadležnih gradskih službi i Hrvatskih voda.