Terenska nastava u Donjem Velemeriću – učenici se upoznali s osnovama preživljavanja u prirodi

DONJI VELEMERIĆ – U Donjem Velemeriću danas se okupilo 50-ak učenika 3. razreda osnovne škole Dragojle Jarnević. Odradili su terensku nastavu i uz pomoć izviđačkog odreda Vladimir Nazor naučili osnove orijentacije u prirodi i raspoznavanja biljaka.

Terenska nastava potiče intelektualnu radoznalost, odnosno otkrivanje, istraživanje, stvaranje te utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno – obrazovne skupine. Ciljevi terenske nastave su: učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti, upoznavanje učenika s prirodnom i kulturnom baštinom, ljudima koji žive u određenom okruženju i utjecajima na okolinu

Učenici OŠ Dragojle Jarnević uživali su u subotnjem izletu u prirodu u kojem su upoznali dio Karlovačke županije. U Donji Velemerić dolaze već dvioje godine, a ove godine program je proširen i na ostale karlovačke škole.

Neki od učenika koji terensku nastavu odrade u Izviđačkom domu u Donjem Velemeriću vrate se i posatnu izviđači. Sastanci Odreda su utorkom, srijedom i četvrtkom u prostorijama GČ Zvijezda u 18,30.

Zašto postati izviđač? U Odredu nam kažu: dođite i vidjet ćete, nakon prvog izleta sigurno ćete se vratiti po još.