cacib2

Još uvijek potrebno nešto odjeće za petogodišnjaka koji je smješten u Domu Vladimir Nazor

KARLOVAC – Zbog provedbe Master plana deinstitucionalizacije dječjih domova u njih se kad god je to moguće ne smještaju djeca mlađa od sedam godina. Stoga se dječji dom Vladimir Nazor ovih dana našao u teškoj situaciji jer je k njima došlo dvoje djece stare tri i pet godina, za koju nisu imali potrebnu odjeću.

Unatoč zakonskim prijedlozima u ustanovama se događa i život – odnosno nepredviđene situacije, kaže ravnateljica Doma Maja Vučinić Knežević. Nakon malo dužeg razdoblja u Domu je tako smješteno dvoje male djece koja nisu s karlovačkog područja.

Karlovčani su još jednom pokazali veliko srce i odmah reagirali te donijeli donacije dječje odjeće. Iako su prikupljene velike količine dječje robice, u ovom trenu još uvijek nedostaju muške hlačice. Radi se o dječaku visokom 106 centimetara, sitnije građe.

Centar za socijalnu skrb koji je djecu smjestio u Dom trebat će vremenom osigurati i neke druge stvari, ali u svakodnevnom životu ne može se čekati, jer to može biti i za nekoliko mjeseci, dodaje Vučinić Knežević. Matični centar za socijalnu skrb traži i smještaj djece u neku obitelj. Najbolje bi bilo kad bi djeca bila smještena zajedno jer se radi o bratu i sestri, stoga je vjerojatno da će i potraga za smještajem potrajati.