Inicijativa zadovoljna dosadašnjim brojem prikupljenih potpisa

KARLOVAC – Inicijativa pod zajedničkim nazivom “Ne damo naše autoceste” zadovoljna je dosadašnjim tempom i brojem prikpuljenih potpisa za još jedan referendum. Podsjetimo, inicijativa prikuplja potpise za referendum na kojemu bi se građani imali priliku izjasniti slažu li se s time da su izgrađene javne ceste interes Hrvatske te da ih je zabranjeno davati u koncesiju za javne usluge.

Građani svoj potpis za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju u Karlovačkoj županiji mogu dati u svim gradovima i općinama. A kako ide prikupljanje potpisa danas je došao provjeriti i jedan od pokretača inicijative, sindikalist Mijat Stanić. Iako je hrvatska Vlada počela razmišljati o odustajanju od davanja autocesta u koncesiju, inicijativa će nastaviti sa svojom borbom, te ustrajati na referendumu.

Najviše potpisa, kažu u inicijativi, do sada su prikupili u Splitu. Razlog tome je, kaže Stanić, ograničavanje broja štandova od strane splitskog gradonačelnika. S obzirom na to da im prikupljanje potpisa za referendum zasad ide bolje od prikupljanja potpisa za izmjene Zakona o radu, u inicijativi se nadaju da će u svom cilju uspjeti. Potpise prikupljaju do 25. listopada.