Loši susjedski odnosi – dva upravitelja zgrade, jednom se ne dopušta prolaz do krovišta

KARLOVAC – Zgrada u Pivovarskoj ulici broj 3 i 3 a ima dva upravitelja, a narušeni međuljudski odnosi razlog su zašto se ne može popraviti dio krovišta koji se nalazi iznad ulaza broj 3. Ovako bi se ukratko mogla opisati priča koja traje od 2008. godine kad je dio stanara odlučio promijeniti upravitelja.

Problemi Željka Vranešića krenuli su kad su njegovi susjedi iz ulaza odlučili promijeniti upravitelja bez njegove suglasnosti, njegov stan nalazi se na zadnjem katu zgrade, a krov već neko vrijeme propušta. U Vranešićevom stanu tako se pojavila mrlja na stropu, što je prijavio svom upravitelju – Inkasatoru, no do 10. travnja oni nisu uspjeli ući u zgradu. Angažirana je tvrtka koja je odradila popravak, no Vranešić tvrdi da posao nisu odradili kako treba.

Drugi dio zgrade zadržao je starog upravitelja Lind-grad, a kod njih se nalazi izlaz na krov, prema informacijama kojima raspolaže Vranešić, a isto nam potvrđuju iz Inkasatora ne postoji mogućnost kontakta sa predstavnikom stanara u drugom dijelu zgrade koji ne dopušta da se djelatnici Inkasatora popnu na krovište i vide gdje je problem.

Iz Inkasatora su poručili kako su trenutno u pregovorima s predstavnicima Lind-grada kako bi dogovorili zajednički sastanak svih stanara i pokušali riješiti nastale probleme.

Vranešić smatra kako je sastanak već trebao biti odrađen da se spriječe nove štete na imovini stanara, iz Inkasatora pak kažu kako ne mogu biti sigurni je li problem u dijelu krovišta kojim upravljaju oni ili u drugom dijelu. Također poručuju da ovo nije jedini primjer u kojem zgrada ima više upravitelja, no obično se problemi uspiju riješiti jer ljudi žele komunicirati. Nadaju se da će sastanak uspjeti održati u što skorije vrijeme, na zadovoljstvo svih stanara.